ALAPIHANTILAN RAKENNUKSET

kuva asuinrakennuksen etupihasta   asuinrakennuksen eteläpääty
 
   
 asuinrakennus talvimaisemassa   Asuinrakennus on valmistunut 1971. Talo on puurunkoinen. pintaverhous on tiiltä ja puuta.1996 tehdyssä peruskorjauksessa rakennettiin yläkerta. Alakertaan tuli myös uusia tiloja: Pannuhuone, puuvarasto ja sosiaalitiloja. Talon lämmitykseen käytetään omasta metsästä hakattuja halkoja. Pinta-alaa talolla on 240 neliötä.
     
Pihattonavetta on valmistunut vuonna 1989. Rakennusmateriaalina on betonielementit. Elementit on valmistanut Hautalan betoni Pyhäsalmelta. Lehmillä ja vasikoilla on makuuparret ja ritiläpalkistolla ne voivat liikkua vapaasti. Säilörehua on aina vapaasti tarjolla ruokintapöydällä ja väkirehun lehmät voivat käydä syömässä kioskista. Navetan yhteydessä on vuotta aikaisemmin valmistunut rehulato. Ladossa on laakasiilot ja heinäkuivuri. Rakennusten pinta-ala on 700 neliötä.    
 navetan ruokintapöytä  
Lypsyasema. "Kalanruoto" paikkoja neljälle 
    Navetan takana on jaloittelutarha. Tarhan kautta lehmät kulkevat laitumelle. Talvi ulkoilu on myös mahdollista. Taustalla näkyy konehallia ja vanhaa navettaa.
     
Konehalli on rakennettu vuonna 1991. Se on puu rakenteinen. Elementit rakennettiin paikanpäällä ja nostettiin pystyyn nosturilla. Kokoa hallilla on 350 neliötä.    Talouskeskus etelästä katsottuna
     
    Vanha navetta valmistui 1950 luvulla. Se on tehty omatekoisista tiilistä. Välilaipio on myös betonia. Navetassa oli alunperin 10 lehmäpaikkaa, vasikka karsinoita 2 kpl ja paikka myös kahdelle sialle ja talli hevoselle. 1980 luvun alussa remontoitiin sen verran että lehmäpaikkoja tuli 15 ja nuorelle karjalle saatiin myös tilat. Uuden pihaton valmistuttua rakennus on toiminut varastona. Siinä nykyisin tilat myös talon koirille.
     
Pihapiirissä on myös tämä pieni aitta. Lasten leikkimökki on heti aitasta vasemmalle.      nukkuma aitta
     
 vapaa-aikakeskus    
Grillikota jos joskus jää vapaa-aikaa    Riihi 1900 luvun alkupuolen rakennuksia